Management in het onderwijs
Tijdens Management in het Onderwijs zet u een stap terug van de waan van de dag: hoe staat de organisatie ervoor in het grotere geheel? Welke kant manoeuvreert u nu op en is dat wel de juiste? Vanuit een andere invalshoek krijgt u antwoorden: wat kan het onderwijs leren van het zakenleven zonder daarbij de eigen identiteit en belangen te verliezen?
In deze zevendelige collegereeks krijgt u vanuit verschillende invalshoeken een perspectief op de toekomst van het onderwijs. Professor en futuroloog Wim de Ridder spreekt over de technologische ontwikkelingen die de wereld op zijn kop zetten en wat de gevolgen daarvan zijn voor het onderwijs. Emeritus hoogleraar André Wierdsma kijkt naar de veranderende rol van de manager, welke ruimte is er voor zelfsturende medewerkers en hoe geeft u daar leiding aan?
Filosoof Henk Oosterling wil af van de middelmatigheid: het belang van de vakman pur sang. Consultant Lenette Schuijt spreekt over het leidinggeven aan een scholengemeenschap. Neuropsychiater Theo Compernolle kijkt naar de stress die vrij komt bij het onderwijs en hoe u deze in uw voordeel kunt gebruiken. Jelmer Evers is verkozen tot één van de beste docenten van de wereld en kijkt naar de mogelijkheden van bottom up-leiderschap in het onderwijs. Als laatste is het woord aan Marc van Eck, met hem onderzoekt u de wijze waarop uw organisatie te boek staat bij de buitenwereld en hoe u internal branding kunt toepassen om dit te verbeteren.