Winkelmand

No products in the cart.

Wat is zelf-coaching? 5 Tips om jezelf te zijn en te stralen

Laatst bijgewerkt: 06-05-2022 13:00:07

Persbericht - Misschien realiseer je het nog niet, maar jij bent een coach! Waarschijnlijk beschikt je niet over niet over de juiste kwalificaties, maar je bent al coach zolang je je kunt herinneren. Immers, van kleins af aan leerde je de stukken van je leven op te rapen.

Deze lessen van zelfontdekking komen voort uit het vermogen om je innerlijke wijsheid en ervaring te gebruiken, en op deze manier de beste beslissingen voor jezelf te nemen. Dat is nog eens een ander perspectief! In dit artikel leer je meer over coaching, met name over hoe je een duidelijke routine, gewoonten en gedragingen kunt creëren die je helpen je beste leven te leiden.

1. Wat is zelfverbetering?

Zelfverbetering en zelf-coaching is niet ingewikkeld. Sterker nog, misschien doe je het al zonder het te beseffen! Je moet dit als ware zien als het verwerven van innerlijke wijsheid voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Het kan heel goed helpen om advies in te winnen bij externe deskundigen, psychologen en mentoren, maar het is nog belangrijker om op jouw intuïtie te vertrouwen en jouw eigen beslissingen te nemen. Je kent jezelf tenslotte het beste! Om je hierbij te helpen, hebben we wat eenvoudige manieren op een rijtje gezet om jezelf te coachen.

2. Er is altijd tijd voor zelfverbetering

Het is belangrijk dat je goed begrijpt dat het altijd jouw kans is om te groeien. Zelfs als je het niet beseft en wordt tegengehouden door de dagelijkse obstakels. achtergrond. In werkelijkheid is niemand perfect. Het maakt niet uit in welke fase van je leven je zit. Er is niets mis met onaf zijn. Je bent gewoon in een fase van een lange reis van zelf-ontdekking en ontwikkeling. Zelfvertrouwen in het herkennen van je doelen en mogelijkheden laat zien dat je lekker in je vel zit, niet andersom.

3. Zelfverbetering in de praktijk

Zelfverbetering heeft alles te maken met het opstellen van een actieplan, het maken van een lijst van sterke en zwakke punten, het lezen van boeken voor zelfontwikkeling, of het inschrijven voor avondcursussen om jouw kennis in bepaalde interesses te verbeteren, zoals een coachingstraining van TC Academy. En onthoud: zelf-coaching is een kwestie van zelfbeheersing.

Let er ook op om uitstekend voor jezelf te zorgen, want je verdient vast en zeker meer dan dat je denkt! Dit doe je met gezonde voeding, regelmatig te sporten, de kalmte in jezelf te vinden door te mediteren en jezelf te kleden op een manier die jou zelfvertrouwen geeft. Denk er bijvoorbeeld eens over na om je kledingstijl zelf te ontwerpen, zoals je dat kunt doen op Omnishirt.

4. Train jouw zelfbeheersing

Om jouw zelfbeheersing te trainen, zoek uit waar jouw problemen zich bevinden en welke stappen je moet ondernemen om te slagen. Zorg bovendien voor het opstellen van duidelijk doelen en schrijf ze op. Visualiseer jouw resultaten en begin klein. Begin met oefenen van jouw verbeteringen, en laat je niet tegenhouden door mislukkingen. Begin simpelweg opnieuw! Zoek uit hoe je kunt slagen en vergeet niet te leren van je fouten.