Ze hebben een bliksemcarrière achter de rug en rammelen nu ongeduldig aan de poorten van de wereldwijde bestuurskamers. De jaarlijkse MT/Sprout Next Leadership 50 (ooit de Goudhaantjes) herbergt het grootste leiderschapstalent van Nederland tot en met 45 jaar. En die leiders vragen we het hemd van het lijf in de videoreeks Next Leadership.
In aflevering twee: Serpil Tascioglu, directeur foods innovation & strategy bij Unilever:
Chemiestudent
Serpil Tascioglu (1981) studeerde Chemie aan de Hogeschool Zeeland en Drug Innovation aan de Universiteit Utrecht. Als gedreven en actieve student viel ze al op, als medeoprichter van een promotieteam om meer studenten van allochtone afkomst enthousiast te maken voor een hbo-opleiding en genomineerde voor een landelijke stimuleringsprijs voor allochtoon toptalent in Nederland.
Na haar stage bij Unilever R&D kreeg ze een baan aangeboden bij het toonaangevende centrum voor food-innovaties, waar de introductie van een van de producten die ze ontwikkelde haar een paar maanden in Turkije bracht, het land van haar ouders.
19 jaar Unilever
Tascioglu is inmiddels Directeur Foods Innovation, Strategy & Transformation bij Unilever. Want inderdaad: ze is de afgelopen 19 jaar Unilever trouw gebleven. ‘Ik heb er prachtige rollen gehad, die mij vanuit een diepe zingeving hebben gemotiveerd om buiten de gebaande paden te treden om verandering teweeg te brengen.’
De vorming van Unilevers nieuwe R&D-centrum, waarin de activiteiten op dat gebied uit 3 landen zijn gebundeld, heeft Tascioglu zelf geleid. ‘Een unieke ervaring: een gepassioneerd team bouwen, volledig buiten de comfortzone opereren en nooit opgeven ondanks alle tegenslagen.’