Winkelmand

No products in the cart.

Training persoonlijk leiderschap met Remco Claassen

Persoonlijk leiderschap betekent volgens Remco Claassen dat je weet wie je bent, wat je wilt en dat je dit met jouw omgeving voor elkaar krijgt. Simpel? Niet echt. Een gebrek aan leiderschap zorgt voor leegte, gebrek aan energie en geluk. Leer van leiderschapstrainer Remco Claassen hoe je jouw eigen plan maakt en meer geluk en energie in je leven ervaart.

Training persoonlijk leiderschap met Remco Claassen
Je leest nu: Training persoonlijk leiderschap met Remco Claassen

Inhoud geven aan je leven, hoeveel tijd besteed je daar eigenlijk aan? Voor de meeste mensen geldt dat het lang niet genoeg is. En dat we teveel verzanden in de dagelijkse praktijk van onze levens. De consequentie is dat wanneer je zelf geen plan maakt voor jouw eigen leven, je wordt ingezet voor andermans plannen. En zo’n leven zonder persoonlijk leiderschap – en persoonlijk plan – voelt vaak leeg.

De training persoonlijk leiderschap met Remco Claassen leert je de fundamenten van goed leiderschap.

Persoonlijk leiderschap bij succesvolle mensen

Als je geen geluk en energie uit jezelf kunt halen, ga je de leegte proberen te vullen met het geluk en de energie die je verwacht uit de relatie met iemand anders. En dat werkt natuurlijk niet, want je kunt niet verlangen dat een ander voor jouw geluk zorgt. Dat moet je helemaal zelf doen. Maar hoe doe je dat precies? En hoe doen succesvolle mensen dat?

Pas wanneer je weet wie je bent en waar je heen wilt, kun je iets gaan betekenen voor anderen. Succesvolle mensen, zowel zakelijk als privé, hebben volgens leiderschaptrainer Remco Claassen drie zaken gemeen:

  • ze weten goed wie ze zijn;
  • ze hebben duidelijk voor ogen wat ze willen;
  • en ze zijn in staat dat met hun omgeving voor elkaar te krijgen.

Persoonlijk leiderschap volgens Remco Claassen

Met persoonlijk leiderschap voorkom je een burn-out

Remco Claassen heeft onderzoek gedaan naar het grote aantal burn-outs en kwam tot de conclusie dat energielekken ontstaan wanneer je iets doet dat niet past bij jouw natuur. En als je dit te lang en teveel doet, raakt de batterij op en breek je.

Remco gelooft in het bestaan van congruentie, dat er een modus is waarop mensen ‘kloppend’ zijn. Daarmee bedoelt hij dat de energie en competenties in lijn zijn met wie je bent en dan geeft het energie in plaats van dat het je energie kost.

Persoonlijke groei

In ons leven krijgen we volgens Remco te weinig les in ‘ikkologie’. Remco: ‘Eén miljoen Nederlanders hebben last van burn-out klachten, steeds vaker zijn we aangewezen op onze eigen regie. Een burn-out is de beste leerschool. Het geeft je de kans om het leven eens goed bij te sturen en op koers te komen. Uiteraard is het beter om een burn-out te voorkomen en daarvoor op zoek te gaan naar jouw drijfveren.’

Wil je op koers komen dan is een beetje egoïsme essentieel. Het basisfundament van persoonlijk leiderschap is volgens Remco: ‘Gezond egocentrisme en de realisatie dat je zelf overal verantwoordelijk voor bent. Het ego staat namelijk aan de basis van persoonlijke groei: het helpt om een kompas te maken, het plan uit te voeren, de juiste keuzes te maken en bij te sturen waar nodig.’

Wil je meer inzicht krijgen in de fundamenten van goed leidinggeven en ben je niet bang voor zelfreflectie en persoonlijke leermomenten? Kom dan naar de 3-daagse training ‘De essentie van persoonlijk leiderschap’ van Remco Claassen.

training: de essentie van persoonlijk leiderschap

Verbaal meesterschap tip 1: aandacht vasthouden

Naast de training over persoonlijk leiderschap legt Remco Claassen je tijdens het seminar Verbaal Meesterschap uit hoe je door middel van verschillende technieken het effect van jouw boodschap kunt vergroten.

Misschien ben je er nog van overtuigd dat een goed product zichzelf verkoopt, maar daar is Remco het niet mee eens. Een goede verbale verpakking bepaalt absoluut het effect van je verhaal en pitch.

Er zijn drie factoren die maken dat de aandacht langer blijft hangen en dat mensen bereid zijn om iets met jouw informatie te doen:

  • Educatie

Veel sprekers willen teveel informatie geven, maar dat gaat niet. Het publiek kan maar een beetje informatie aan, niet teveel. Natuurlijk moet je iets zinnigs te melden hebben, maar houd de hoeveelheid minimaal. Dan blijft het eerder hangen.

  • Entertainment

Het is misschien een open deur, maar maak het leuk! Het effect hiervan is dat het jouw publiek minder energie kost om de informatie te verwerken.

  • Empowerment

Dit is een woord dat Remco liever vermijdt, maar het is toch belangrijk. Het publiek moet namelijk ook echt iets gaan doen met de informatie die je geeft. Er zijn eigenlijk twee belangrijke redenen waarom mensen er iets mee doen: pijn vermijden of plezier krijgen. Dus zorg ervoor dat je dit duidelijk overbrengt.

Verbaal meesterschap tip 2: ruimte innemen

Hoe beweeg je als je op het podium of voor een groep staat? Zorg ervoor dat je alleen loopt als het je verhaal dient.

Volgens Remco heb je twee assen: de horizontale en verticale as en deze kun je op verschillende manieren inzetten. De horizontale as kun je gebruiken om verschillen te duiden. Je neemt jouw publiek hierdoor fysiek mee naar de volgende plek (het volgende punt in jouw verhaal). Je maakt hiermee dus een structuur.

Intensiveringen kun je juist op de verticale as doen. Als je naar jouw publiek toe stapt, wordt het spannender voor ze, dan hebben jouw woorden ineens meer impact. Door hiermee te spelen, voeg je beleving toe. En beleving zorgt ervoor dat jouw verhaal veel langer blijft hangen.

Wil je meer weten over hoe je jouw boodschap het beste overbrengt en jouw publiek geboeid blijft? Dan is het seminar ‘Verbaal Meesterschap’ met Remco Claassen een echte – en leuke! – aanrader. Leer als leider maximaal indruk te maken in gesprekken, vergaderingen en prestaties.

Seminar: Verbaal meesterschap