Winkelmand

Geen producten in je winkelmand.

Marlous Booijink (DSM): ‘Je maakt een keuze die op dat moment goed voelt’

Iedereen heeft een moment in zijn loopbaan waarop het kwartje valt. In MT belichten we de carrièrekeuzes van onze Goudhaantjes. Deel 51: Marlous Booijink, Vice President Finance DSM Food Specialties.

Iedereen heeft een moment in zijn loopbaan waarop het kwartje valt. In MT belichten we de carrièrekeuzes van onze Goudhaantjes. Deel 51: Marlous Booijink, Vice President Finance DSM Food Specialties. Getty Images
Je leest nu: Marlous Booijink (DSM): ‘Je maakt een keuze die op dat moment goed voelt’

Marlous Booijink
Goudhaantje in: 2018
Is: Vice President Finance DSM Food Specialties

Keerpunt: Overstap naar DSM

‘Ik heb een ontzettend snelle carrière gehad bij FrieslandCampina, waar ik veertien jaar met plezier heb gewerkt. Kwamen headhunters langs, dan liet ik al het aanbod aan me voorbijgaan. Ik zat hier op m’n plek en ik voelde genoeg uitdaging. Tot die laatste functie in januari 2018 als financieel directeur van DOMO ingredients, verantwoordelijke voor de wereldwijde markt van halffabricaten voor melkpoeder en medische voeding.

Dat lag niet zozeer aan de functie, maar meer aan mezelf. Ik was meer van hetzelfde aan het doen, terwijl ik me graag wilde blijven ontwikkelen. Juist dáár krijg ik zoveel energie van. Ik herkende mezelf niet meer na een tijdje: ik heb ontzettend veel energie van mezelf: ‘s ochtends sta ik vroeg op met enorm veel zin om de dag te beginnen. Maar toen ik een paar maanden aan het werk was, verdween dat

Ik ging op zoek naar manieren om voor mezelf nieuwe uitdagingen te creëren: strategische projecten die ik op kon pakken, nieuwe plannen die wat buiten mijn eigen takenpakket lagen. Daar haalde ik wel plezier uit, maar het maakte me tegelijkertijd duidelijk dat ik op de verkeerde positie zat.

Ik wilde niet op andermans stoel gaan zitten en dus besloot ik langzaam verder te zoeken. Toen na een tijdje het aanbod van DSM langs kwam, wist ik dat ik goed zat. Mijn man en ik hebben thuis een boerderij, waar we 150 hectare aan voedingsproducten verbouwen. De industrie ligt me nauw aan het hart. Dat, samen met het idee dat we er met z’n allen voor moeten zorgen dat de wereld leefbaar blijft, maakt dat ik wist dat dit de baan voor mij was.

Na veertien jaar overstappen naar een ander bedrijf was even spannend voor me, maar ik ben een persoon die heel bewust een keuze maakt en daar ook geen spijt van heeft. Ik vind spijt een lastige emotie, want je maakt een keuze die op dat moment goed voor jou voelt. Ik kan dan hooguit concluderen dat mijn keus niet juist was, maar niet dat ik spijt heb. Het belangrijkste is hierbij dat ik mezelf heel goed ken: dat maakt het makkelijker om zo’n grote stap te maken. Met die stap heb ik inmiddels mijn hoge energieniveau weer teruggevonden.’

Over de Goudhaantjes

Goudhaantjes zijn jonger dan 45 jaar, hebben al een bliksemcarrière achter de rug en rammelen nu ongeduldig aan de poorten van de wereldwijde bestuurskamers. Vanaf dit jaar hebben we een nieuwe aanpak met de Goudhaantjes. Goudhaan ben je voor het leven, maar je staat maar een keer in de lijst. 

De lijst van 2018 is hier terug te vinden. Lees via deze link de keerpunten van de andere Goudhaantjes.