Winkelmand

No products in the cart.

Geluk op het werk: de 5 beste inzichten

Geluk op het werk: de 5 beste inzichten
Je leest nu: Geluk op het werk: de 5 beste inzichten

Hoe word je gelukkig op je werk? Met deze inzichten kun je direct aan de slag.

1. Succes maakt niet gelukkig

Sterker nog, het is juist andersom, betoogt Vishen Lakhiani, oprichter van het bedrijf Mindvalley. Geluk is volgens Lakhiani een voorwaarde om te kunnen werken. En het werkt: zijn bedrijf werd 7 jaar achtereen uitgeroepen tot WorldBlu's Most Democratic Workplace.

2. Gelukkig zijn kun je oefenen

Sta bijvoorbeeld elke dag even stil bij de positieve kanten van je leven. Waar bof je mee, waar ben je dankbaar voor? Dat zorgt ervoor dat je vaker en makkelijker geluk ervaart, stelt organisatiepsycholoog Cees Schenk. Want geluk heeft niet zozeer te maken met carrière, geld en bezit, maar met de manier waarop je in het leven staat. Het zijn niet de gebeurtenissen in je leven die je gelukkig of ongelukkig maken, geluk zit in de wijze waarop je omgaat met en aankijkt tegen deze gebeurtenissen.

3. Zorg voor persoonlijk contact, waardering en vrijheid

Itamar Sharon, auteur van het boek Happyholics, is zo iemand die het niet uitsluitend doet voor de poen. Volgens hem zijn persoonlijk contact, waardering en vrijheid belangrijke behoeften die bijdragen aan meer plezier op de werkvloer.

4. Gelukkige mensen zijn creatiever en productiever

Gelukkige mensen beïnvloeden het functioneren van het bedrijf waar ze werken: die investeren meer, vooral in R&D. Optimisme zorgt daarmee dus voor beter langetermijndenken.

5. Gelukkige mensen kunnen zich ook beter losmaken van hun werk

Wie focust op het positieve, is beter bestand tegen stress en kan zich beter ontspannen, bleek vorig jaar uit een onderzoek naar het effect van positief denken op de werkvloer.

Kortom: geluk is een keuze, óók op je werk.

Meer lezen over geluk op het werk? Lees ook: