Winkelmand

Geen producten in je winkelmand.

Restaurant ’t Soerel – Epe

Je leest nu: Restaurant ’t Soerel – Epe

Restaurant ’t Soerel ligt op de Veluwe, aan een doorgaande weg midden in het bos. Een mooie plek voor lunch annex boswandeling.

Het is opvallend gebouwd, in de vorm van een halve maan, met links een lichte serre en rechts het formelere restaurantgedeelte. Aan de muur kleurige Corneilles. Zonder nou directe naar jachttrofeeën te verlangen vinden we het jammer dat we – in ieder geval in dit gedeelte – geen enkele verwijzing naar de unieke locatie aantreffen. Op de menukaart vinden we die gelukkig wel: er zijn verschillende gerechten met bijvoorbeeld ‘reebout van het landgoed’. Aan mijn overzijde wordt gestart met lauwwarme paté van kalfshaas. De paté is oversmolten met ganzenleverkrullen die amper gegaard zijn en daarom zalig smelten op de tong. Ook mijn proeverij van ganzenlever is heerlijk. Wij zijn gewend bij een proeverij een toelichting te krijgen op de verschillende bereidingswijzen, hier haast de bediening zich meteen weer weg. Jammer, maar het doet niets af aan het gerecht, waarin de ganzenlever als crème brûlée, naturel en innig verstrengeld met verse vijgen geserveerd wordt. Een mooi plaatje.

Ook onze hoofdgerechten – ossenhaas op meiknolletjes en reerug van het landgoed – ogen en smaken goed. De reerug wordt geserveerd met een volle wildjus met angustora en oesterzwammen. De licht gefrituurde krul van schorseneren lijkt verplicht in de Nederlandse restaurantkeuken, het gebeurt niet vaak meer dat wij die niet aantreffen als garnering. In ’t Soerel komen veel vaste gasten. Dat is absoluut een goed teken. Voor ons heeft het echter ook een nadeel. Tussen de geanimeerde gesprekken met de vaste klandizie door is het moeilijk de aandacht te krijgen.

Onze broodbordjes blijven lang leeg en de uitleg bij de gerechten houdt niet over. En of het nou door de conversatie met de – niet eens talrijke – overige gasten of door de ondertussen wat drukker wordende serre komt, het kost ons veel tijd (en ergernis) om af te rekenen. Ik moet naar de keuken om de rekening te vragen, en vervolgens wordt mijn creditcardafschrift pas haastig opgehaald als ik – geheel tegen mijn gewoonte in, maar genoodzaakt vanwege toenemende gêne tegenover mijn zakelijke disgenoot – aanstalten maak het pand te verlaten. Ik betaal 125 euro voor twee maal voor en hoofd, koffie, thee en wijn.

Restaurant ’t Soerel

Soerelseweg 22 Epe T 0578 688276

ambiance ****
menu ****
bediening **
privacy ***
parkeren ****