Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Restaurant Las Palmas – Rotterdam ****

Nu alle tv-herrie is geluwd op de Rotterdamse Wilhelminakade willen wij wel eens met eigen ogen zien hoe het nieuwste pareltje van chef-kok Herman den Blijker zich staande houdt. Helaas voor ons is al vroeg op de avond een aantal gerechten niet meer verkrijgbaar. Geen goede binnenkomer.

 

We beginnen met Fruits de Mer. Eén portie voor twee personen, zoals aangeraden door de ober, blijkt inderdaad meer dan voldoende. Een overdaad aan oesters, vongole, kokkels, mosselen, krabpoten en gamba's wordt voor ons neergezet. Verser dan vers. We drinken er een Sauvignon Blanc bij van het Zuid-Afrikaanse huis ‘Buitenverwachting'. En dat is het!

Vervolgens komen de Caesar salad met ansjovis en de kreeftensoep op tafel. De Caesar salad valt tegen, weinig romaine en veel bietenblad waardoor het wat bitter smaakt. De kreeftensoep is goed gevuld, en mooi dikkig van textuur. Wat een verwennerij!

Als hoofdgerecht kiezen we voor de dorade en, ondanks de stevige dagprijs van bijna 50 euro, voor de zeetong. Niet tevergeefs. De zeetong, de achilleshiel van menig poissonnier, komt eenvoudig van de graat en is stevig en toch heel zacht. Erbij geserveerd wordt de meest heerlijke gepofte aardappel die wij in tijden hebben gegeten. Een meesterwerk. De op de huid gebakken dorade is ook van hoge kwaliteit. De puree is een gerechtje op zich. We drinken hierbij een Tormaresca Chardonnay die op bijzondere wijze combineert met de dorade, maar wel iets van zijn glans verliest in combinatie met de zeetong. Jammer, dat verdient die overheerlijke zeetong niet.

Ook de desserts zijn niet te versmaden. De presentatie mag hier wel iets uitbundiger. Het oog wil immers ook wat.Al met al is dineren bij Las Palmas een prijzige, maar heerlijke ervaring. Als je van vis houdt uiteraard.

Restaurant Las Palmas

Waar Wilhelminakade 330, Rotterdam

Web engelgroep.com

Keuken Vis, Vis, Vis

Ambiance Internationaal

Wekelijks de nieuwsbrief van Management & Leiderschap ontvangen?



Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene en privacyvoorwaarden.

Parkeren problematisch

Open Lunch: ma. t/m vr. 12 – 14, Diner: gehele week 18 – 21.30